Pomoc postiženým povodní na Jesenicku

pomoc

Až do konce října věnuji 50 % z prodeje každého mnou vyrobeného džemu, sirupu nebo šťávy na pomoc Jesenicku, které bylo zasaženo ničivými povodněmi. Proč?

V Jeseníkách jsem prožil celé své mládí, než jsem se před lety odstěhoval do Štramberka, kde už 15 let vyrábím šťávy, džemy a sirupy. Jeseníky ale zůstaly mým domovem, protože zde bydlí má dcera, která dnes už má vlastní rodinu a děti. Žijí ve vesnici Široký Brod, která byla společně s Mikulovicemi, Českou Vsí, Písečnou a Jeseníkem zasažena povodněmi s neuvěřitelnou silou. 

Jsem už částečně v důchodu a nemám tolik síly jako ti mladší, ale věděl jsem, že tam musím jet. Naložil jsem tedy auto ovocem, zeleninou, čerpadlem a vysoušecím agregátem a poslední tři dny jsem v Širokém Brodě pomáhal s úklidem po povodních a viděl jsem na vlastní oči tu drsnou realitu. Odstraňovali jsme nánosy bahna, větve a naplaveniny, a přestože se považuji za silného chlapa, ta moc přírody mě dostala na kolena.

Nejvíc je teď potřeba fyzická pomoc, protože dobrovolníci se zatím soustředí na lépe dostupné oblasti. Teprve v sobotu večer k nám dorazili hasiči, aby začali čerpat vodu. V tuto chvíli se vzedmula vlna obrovské solidarity a věřím, že i k nim se brzy dostane více pomocných rukou, ale zájem brzy opadne a lidé v tom nakonec zůstanou sami.

Až se ale uklidí ty nánosy bahna, budou lidé potřebovat znovu opravit domy a auta, postavit ploty a pokusit se vrátit k normálnímu životu. I když finanční pomoc teď nepřinese okamžitou úlevu, vím, že brzy bude potřeba, aby se lidé mohli znovu postavit na nohy.

Proto jsem se rozhodl věnovat výtěžek mé práce právě lidem v údolí Bělé.

Pokud mé produkty znáte a chutnají vám nebo chcete vyzkoušet něco nového, budu rád, pokud si něco objednáte a pomůžeme společně i dalším lidem.
Objednávat můžete přímo zde na www.superovoce.cz

(Fotografie jsou použity z webu: Novinky.cz a fotografie dcery a obyvatel Širokého Brodu, nejsem fotograf a nebyly ani myšlenky ani čas na to pořizovat nějaké snímky na místě)